Добре дошли в страницата на ОУ "Цанко Церковски"

Училище с традиции, новаторски идеи и творчески изяви.

Втори обучителен модул по проект "Образователен модел зе интеркултурно обучение и възпитание на ученици от етнически малцинствени групи"


На 19.12.2011 година в ОУ " Цанко Церковски" се проведе вторият обучителен модул по проект "Образователен модел за интеркултурно обучение и възпитание на ученици от етнически малцинствени групи".Модулът започна на 18.12. в хотел "Дръстър" гр. Силистра,където г- жа Маргарита Терзиева от Бургаския университет и г-жа Таня Борисова от Тракийския университет, споделиха своя опит с учителите от двете училища участващи в изпълнението на проекта.
На следващия ден в нашето училище бяха представени дейностите по проекта - открит урок при г-жа Маргарита Димова в І клас/ допълнително обучение по български език/, открит урок изнесен от г-жа Десислава Кралева и г-жа Олга Иванова в клуб по Приложно изкуство,с ръководител г-жа Румяна Стефанова.
Гостите присъстваха на репетиция на клуб Театрално изкуство с ръководител г-н Николай Любенов, които представиха " Изгубената шестица".
Накрая всички гости бяха поздравени от танцова формация " Та- Ми" с ръководител Таня Иванова с валс и танго.
Ръководителят на проекта г-жа Петя Иванова и г-н Христо Кючуков изказаха своето задоволство и възхищение от работата на децата и колегите.
Модулът завърши в ОУ " Христо Ботев" с. Айдемир, които също представиха работата на отделните клубове по проекта.