Добре дошли в страницата на ОУ "Цанко Церковски"

Училище с традиции, новаторски идеи и творчески изяви.

Стартира нов проект на МОМН в средищните училища

В началото на месец януари стартира проект BG051РО001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес” на МОМН, съфинансиран от ЕСФ по ОП "Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.". http://allday.mon.bg/


Общата цел на проекта е подпомагане процеса на ефективно въвеждане на целодневната организация на учебния процес за ученици от I до VIII клас от средищните училища в страната. Целодневната органзация на учебния процес включва пълния образователен цикъл /задължителна подготовка, задължително– избираема подготовка, свободно-избираема подготовка,  самоподготовка, отдих и игри, хранене/ за постигане на общодостъпно, базисно знание основано на принципите на  справедливост, толерантност и перспективност.


 Като средищно училище, в ОУ "Цанко Церковски" се провежда целодневна форма на обучение. В училището функционират шест полуинтернатни групи, в които са обхванати 150 ученици, от които 56 пътуващи от съседни населени места. На пътуващите ученици и  част от тези обхванати в ПИГ е осигурен обяд.