Добре дошли в страницата на ОУ "Цанко Церковски"

Училище с традиции, новаторски идеи и творчески изяви.

Дейности по проект "Образователен модел за интеркултурно обучение и възпитание на ученици от етнически малцинствени групи"

И през месец октомври продължава работата по Проект BG051PO001 - 4.1.03-0248 по схемата за безвъзмездна финансова помощ "Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система" па Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013.

Участниците в ателиетата по приложно изкуство и клуб театър /по Дейност 4 от проекта/ представиха готови продукти от своята работа.
Особено атрактивни бяха учениците на сцената, които представиха бележити личности от българската история: Паисий Хиляндарски, Софроний Врачански.



Интересен момент от програмата беше изиграването на класно училище, с подходящите за времето атрибути - писане върху пясък, с калем, с перо.



Разделението на учениците на момичета и момчета бе особено интересно за зрителите. Като не на последно място въздействие оказа и облеклото на учителите - артисти.
В ролята на учителя - Румен Галев, ученик от VІІ клас.

В ролята на учителката - Румята Гошева, ученичка от VІІ клас, със специални образователни потребности.

В сценката участваха ученици от първи, пети и седми клас.

Не по-малко въздействаща се оказа и подредената изложба от участниците в ателие Приложно изкуство. Тя включва продукти изработени от природни материали - растения, зеленчуци, плодове, съчетани с вкус и усет за красивото.

Организацията и подготовката са дело на госпожа Радка Боянова и госпожа Таня Иванова.