Добре дошли в страницата на ОУ "Цанко Церковски"

Училище с традиции, новаторски идеи и творчески изяви.

Трети обучителен модул по проект "Образователен модел за обучение и възпитение на ученици от етнически малцинствени групи


На 19.05 (събота) от 14 часа и на 20.05.2012 г. (неделя) от 9.00 часа  в хотелски комплекс „Данубе” в гр. Силистра се проведе заключителен семинар, осъществен  в границите на проект BG051PO001-4.1.03-0248 „Образователен модел за интеркултурно обучение и възпитание на ученици от етнически малцинствени групи” по схемата за безвъзмездна финансова помощ „Интеграция на децата и учениците от етнически малцинства в образователната система” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. 

 


Представянето на добри практики бе предшествано от кратка програма на ученици, участници в групите по Дейност 3 и Дейност 4 по проекта от двете училища.


 "Старият грамофон" словесен фолклор - Бирсевен Емилова Стоянова, ОУ "Цанко Церковски", с. Средище


Съвременна интерпретация на приказката "Дядо и ряпа" - клуб "Театър", ОУ "Христо Ботев", с. Айдемир
 По време на семинара експерти и учители презентираха  добри практики от дейности в проекта на училищата-партньори: ОУ ”Цанко Церковски” с.Средище, община Кайнарджа и ОУ”Христо Ботев”, с. Айдемир, община Силистра.

"Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в ОУ "Христо Ботев", с. Айдемир" - Галина Панева (резултат от работата в групите по БЕЛ, традиционна кухня, учебен театър и танцова формация)


"Играя и уча български език" - Маргарита Димова, ОУ "Цанко Церковски", с. Средище


"Вълшебната сила на думите - хитрата рецепта за овладяване на български език" - екип от начални учители, ОУ "Цанко Церковски", с. Средище

Николай Любенов
Гюнайдън Реджеб

"Танците - другият език на толерантността" - Таня Иванова

Руси Стефанов
"Изкуството - мост към Европа" - Румяна Стефанова








В семинара взе участие и доц. д.р Ангелина Иванова, която говори на тема "Общуване в мултикултурна образователна среда". 
Във връзка с кръглата маса на тема "Нови възможности за образователно партньорство и мултиплициране на опит от реализацията на проекта", отношение взеха координаторът на проекта Пепа Лазарова - старши експерт в РИО гр. Силистра, директорите на двете училища-партньори: Милена Михайлова, директор на ОУ "Цанко Церковски", с. Средище, Розалина Иванова, директор на ОУ "Христо Ботев", с. Айдемир и гостуващите директори на сродни училища: Калина Иванова, директор на ОУ "Черноризец Храбър", с. Кайнарджа, Елена Янкова, директор на ОУ "Васил Априлов", с. Голеш, Златан Вълчев, директор на ОУ "Отец Паисий", с. Добротица, Росица Никова, пом. директор на ОУ "Отец Паисий", с. Добротица.



 

  Ръководителите на групи подредиха изложба с готови продукти от работата на групите по време на осъществяването на проекта.