Добре дошли в страницата на ОУ "Цанко Церковски"

Училище с традиции, новаторски идеи и творчески изяви.

Гостуване в МОН

На 14.01.2016 г в Ротондата на Министерството на образованието и науката ученици от ОУ „Цанко Церковски” - с. Средище, област Силистра, сурвакаха за здраве и късмет министъра на образованието и науката по случай Ромската Нова година, наречена още Василица или Банго Васил.
Сурвакарчетата от основно училище „Цанко Церковски“ в с. Средище първи поздравиха министър Танев и му пожелаха късмет със специално изработена под формата на подкова картичка от естествени материали - орехи, царевични зърна, жито, равнец, шипка, чесън, цветя и слънце, всяко от които бе пожелание за здраве и щастие, сита и благодатна година, пълни кесии и мир и любов за всички.







Развълнуван от тези пожелания министър Танев заяви, че картичката, изработена от учениците от с. Средище, която е символ на късмета и благополучието, ще постави на видно място в кабинета си. „Тя ще стои дълги години там“, каза министърът, „защото тези детски думи, които бяха казани по такъв невероятен начин ни убеждават, че както букетът е красив, когато е от различни цветя, така и нацията е жизнена, когато е допълнена от различни култури и обединена от едно – от знанието. Знанието за това, че всички споделяме една и съща земя, имаме различни кахъри, имаме едни и същи късмети“.



Министър Танев пожела на учениците да не се страхуват от нищо и да учат много, защото само тогава, това което те пожелават „повече берекет и по-тежка кесия с пари“, може да стане реалност. С „На добър час!“ той пожела и на учителите успешна учебна година. Учениците получиха подаръци и бяха поканени в кабинета на зам. министъра Ваня Кастрева.