Добре дошли в страницата на ОУ "Цанко Церковски"

Училище с традиции, новаторски идеи и творчески изяви.

ПРОЕКТ BG051РО001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”

Целодневната организация на учебния процес в ОУ "Цанко Церковски" включва пълния образователен цикъл - задължителна подготовка, задължително– избираема подготовка, свободно-избираема подготовка,  самоподготовка, отдих и игри, хранене.
Особено полезни за повишаването на качеството на образователно-възпитателния процес са часовете в следобедните часове, където се редуват организиран отдих, самоподготовка и занимания по интереси.

 

В часовете за самоподготовка учениците затвърждават знанията си по предмети в една по-разчупена среда, където липсата на количествена оценка намалява стреса и притеснението на ученика и го мотивира за повече старание и участие в учебния процес.




В часовете за занимания по интереси, чрез игровите методи учениците наваксват пропуските в знанията си, научават интересни факти за света, творят заедно.
Организираният отдих и спорт в училищния двор или физкултурен салон спомага за физическото им здраве, потушава агресията, учи децата на екипност, уважение и толерантност към другите.