Добре дошли в страницата на ОУ "Цанко Церковски"

Училище с традиции, новаторски идеи и творчески изяви.
Председателите на ученическите парламенти в Народното събрание

На 16 юни 2011 год. председателите на ученическите парламенти от базовите и пилотните училища по проект на ЦМЕДТ " Амалипе" - Намаляване отпадането на ромските ученици от училище, бяха поканени да посетят Народното събрание в гр. София. Това бе една от заключителните дейности по проекта за тази учебна година.




















Председателите на ученическите парламенти се срещнаха с министъра на образованието Сергей Игнатов, които се постара да обърне внимание на всички деца.

















Голяма еуфория предизвика появата на г-н Стефан Данаилов, заобиколен от всички страни за автографи г-н Данаилов попита децата от къде са и по какъв повод са в Народното събрание.













Учениците присъстваха на част от заседанието на парламента и следяха внимателно работата на депутатите. След това лично заместник-председателят на Народното събрание посрещна учениците в една от заседателните зали. Г-н Анастас Анастасов се заинтересува от работата на ученическите парламенти, попита председателите за тяхното мнение от видяното в Народното събрание, попита и за мнението им относно новата учебна програма - реализма ли е тя според тях, след като вече няколко години учат по нея.
















Интересна бе и разходката по коридорите на парламента, досегът с историята и с бъдещето.